vineri, 20 mai 2011

Jay-Tech PID 7901 review

Un prieten bun nu de mult şi-a cumpărat o tabletă, din fericire nu după recomandarea mea, în fine, o să înţelegeţi imediat mai bine de ce spun asta. Este vorba de o tabletă PC low-cost să zicem produsă de Jay-Tech care rulează pe Android 1.6 .


Prima impresie
Prima dată când iei în mână tableta ai impresia că este un iPad mai mic, terminalele având un design asemănător, ba chiar identic, singurul lucru care diferă este mărimea. Pe partea frontală are un singur buton, care, sunt sigur că din pură coincindenţă seamănă izbitor cu cel de la terminalele Apple. Grosimea este de asemenea aproximativ egală cu cea de la iPad.

Ecran
Tableta vine cu un display TFT cu rezoluţia de 800x480 pixeli. Ecranul este unul acceptabil, doar că este TFT, una dintre cele mai mari minusuri ale tabletei, suprafaţa nu este fină și nu permite degetului să "alunece" fluent pe ecran iar experienţa de scrolling este una groaznică şi chiar nu exagerez.
Procesare
Terminalul are ascuns undeva în adâncuri un procesor de 300 mHz și 128 mb RAM. Probabil vă întrebați dacă se mișcă repede, fluent, iar răspunsul este un categoric nu. Deschiderea aplicațiilor se efectuează încet iar unele jocuri de o calitate un pic mai înaltă sacadează. Navigarea în meniu este acceptabilă, la primele 80 de procente din baterie, iar când bateria scade sub 20% sacadează chiar și la tastare.
Audio
La acest capitol nu am de ce să mă plâng fiindcă tableta vine echipată cu două boxe, headphone jack și suportă formaturile mp3,mp4 și FLV.

Altele
Produsul Jay-Tech are Wi-Fi, port mini USB, slot card Micro SD.
Concluzii
Pe mine sincer m-a dezamăgit această tabletă, dar trebuie să ținem cont că este una low-cost. După părerea mea dacă tot vreți să cumpărați o tabletă cât de cât serioasă și de care să fiți și mulțumit mai puneți 300 de lei și aveți un gadget acceptabil să zicem. Ca o concluzie finală nu vă recomand achiziționarea acestui produs.



PS: Cu acest prim review deschid și secțiunea de review-uri, mă voi strădui să realizez cât mai multe, depinde de cât de mult mă va lăsa timpul și de găsirea unor magazine care îmi vor oferi produse să le testez.

6 comentarii:

  1. Un review folositor! app, tableta se misca mult prea incet, iar la capitolul baterie inca nu stiu cum se misca. Daca mai tineti minte Nokia E90 care are aproape acelasi procesor de 330mhz si RAM tot 128, fie el cu tft mai mic, dar eu daca nu as avea bani pentru alta tableta, as merge pe acel telefon. Stie sa faca mult mai multe decat aceasta tableta care (vine vorba) o gasesti la aprozarul de REAL (fara EGAL) la 549 ron.

    RăspundețiȘtergere
  2. am o problema la ea, i am facut un up-date la firmware iar acum numai merge touchul si nici nu o mai pot inchide... se pune in stand by. ce pot face? help me, nu e a mea deci tre sa o fac:(

    RăspundețiȘtergere
  3. si ai facuto pina la urma?incearca cu asta upgrade script ANDROID 1.7.4 BASSED DOTNUT

    RăspundețiȘtergere
  4. am si eu o problema , am facut update la fw, si nu mai mergea touch screen , dupa care am dat downgrade la fw 2.0. si am adaugat un script adw launcher la el. am incercat sa adaug acel adw la versiunea fw2.1 (care face ca fw sa nu mai functioneze), dar in toata graba am uitat sa o pun la incarcat si s-a inchis in timpul instalarii ! de atunci nu mai imi porneste. Speram sa pot intra in bootloader dar se pare ca nu functioneaza sau poate lipseste . Va rog sa imi explicati ce as putea sa fac . Va multumesc.

    RăspundețiȘtergere